شرکت لیوار به چه معنی است
در این ۱۵سال که از عمر شرکت لیوار میگذرد خیلی از مشتریان شرکت در مورد اسم شرکت از من سوال میپرسن که شرکت لیوار به چع معنی است ؟ یا معنی لیوار چیست ؟ اگر برای شما هم ایم موضوع اهمیت دارد که درباره لیوار بیشتر بدانید این مطلب را تا اتنها دنبال کنید
نام کامل شرکت
لیوار پارس سیستم
است و کلمه های پارس و سیستم شناخته شده هستند
روستای لیوار یکی از روستاهای شهرستان مرند است که در بخش یامچی واقع شده است.این بخش از سوی شمال با شهرستان جلفا , از سمت شرق به بخش مرکزی شهرستان مرند و شهرستان جلفا, از طرف غرب به بخش مرکزی شهرستان مرند واز سمت غرب به شهرستان اخلاقو بخش مرکزی مرند محدودمیگردد.
یکی از معروفترین و قدیمیترین روستاهای بخش یامچی لیوار است.
این روستا در یک دشت وسیع قرار گرفتهاست. قسمت لیوار بالا در ناحیة کوهستانی تأسیس گردیدهاست. این روستا از مشرق به روستای تازه کند آخوند، از شمال شرقی به روستای چرچر، و از جنوب غربی به یامچی محدود شدهاست. رویهم رفته لیوار آب و هوای معتدلی دارد. طول دوره یخبندان آن ۱۰۰ روز است که از اواخر آذر شروع و در فروردین پایان مییابد. گاهی بارش تگرگ در آن دیده میشود. میزان باران سالیانه ۳۵۰ میلیمتر و برف سالیانه حدود ۹۰ سانتیمتر است. وسعت اراضی آبی آن ۳۰۰ هکتار است. در گذشته کشت پنبه در آن بسیار متداول بوده و محصول عالی داشتهاست.
تاریخچه لیوار :
لیوار یکی از قدیمیترین آبادیهای مرند محسوب میشود. چنانکه فضلالله همدانی وقتی از منطقه مرند سخن به میان میآورد تنها به ذکر نام چند قریه اکتفا میکند که از جمله زنوز، جواش، هرزند و لیوار است. از متن کتاب وقف نامه ربع رشیدی مربوط به رشیدالدین فضلالله همدانی بر میآید که این روستا در مسیر جاده ارتباطی واقع بودهاست. در این کتاب شارع (راه اصلی) بین قریه لیوار و مزرعه خرمشاه ذکر شدهاست. وجود کول خانهها در لیوار نشانگر آثار تمدن ایرانی دورههای ماد است. در قبرستان این روستا قرچهای سنگی وجود داشتهاست.
معنی کلمه لیوار :
لیوار (لووار) یکی از طوایف قدیمی ترکی است که از بازماندگان امپراتوری سوار ترک میباشند
در لغتنامه دهخدا در مورد کلمة لیو چنین آمدهاست: «یکی از نامهای خورشید است (برهان) از نامهای نیراعظم (جهانگیری)، آفتاب ای ساقی مه روی در انداز و مرا ده زان می که زرش مادرش و
لیوش پدر آمد». این روستا زادگاه عارف و شاعر دوره اواخرقاجارواوایل پهلوی ملاباقر لیواری است. مقبره این شاعر در قبرستان قدیمی قرار دارد.
لیوار دارای مردمانی شجاع و دلیر است. در این روستا بیشترین مهاجرت دهستان ذوالبین صورت گرفتهاست.
لیواریهای مهاجر اکنون در مناطق مختلف کرج از جمله فردیس وحصارک کرج مقیم شدهاند و محلهای برای خود پدیدآوردهاند. آنها در این شهر مسجد با شکوهی دایر نمودهاند. در بندرعباس نیز مهاجران لیواری سکنی دارند.
به نقل از رسانه های لیواری در ادامه معرفی شرکت لیوار به چه معنی است :
برگی از تاریخ معاصر لیوار (تسخیر ادارة نظمیة مرند توسط تفنگچیان لیواری)
همزمان با جنگ جهانی دوم و حضور نیروهای روسی در آذربایجان نظم امور کشور به هم خورده و آشفتگی کشور را فرا گرفته بود.
در منطقه مرند نیز آشفتگیهایی پدید آمد. از مهمترین آنها تسخیر ادارة نظمیه مرند توسط تفنگچیان لیواری به تحریک و تشویق نیروهای روسی بودهاست.
ماجرا از آنجا آغاز شد که چند نفر از ریش سفیدان طوایف لیوار بر عوارض تعیین شده بر دانههای گرچک ـ که توسط چهار پایان برای فروش به مرند برده میشد ـ به علت تبعیض در این عوارض، معترض بودند؛ ولی نه تنها به اعتراض آنها رسیدگی نشد بلکه معترضان به زندان افتادند. خبر زندانی شدن آنها موجب جریحه دار شدن احساسات لیواریها شد.
چشمهها و قناتهای قدیمی لیوار
برخی از چشمهها و قناتهای قدیمی لیوار عبارتند از: ۱- آغچشمه ۲- آل چاپان (آل چوپان) ۳- حاجی محمد ۴-کهریز ۵- توی قوران ۶- دوازده چارک ۷- قره کهریز در مورد وجه تسمیه چشمه آل چاپان باید گفت که دولت آل چوپان بعد از ایلخانان در منطقه آذربایجان به وجود آمدهاست. این دولت مصادف با دولت سربداران در خراسان بودهاست.
به این جهت آنها تصمیم میگیرند که سران خود را از زندان آزاد کنند. آنها ادارة نظمیة مرند را اشغال و سران خود را آزاد میکنند. ماجرا به همینجا ختم نمیشود. قوای کمکی از مرکز رسیده و شورشیان را در روستا به گلوله میبندند. در این درگیری ۸ نفر جان باخته و چندین نفر زخمی میشوند. پس از سرکوب شورشیان و با ادامه حضور نیروهای روس و فعال شدن حزب دمکرات برخی از لیواریها که سابقه بی رحمیهای مأموران دولتی را به چشم دیده بودند به این حزب ملحق شدند. آنها تحت نفوذ فردی به نام لطفعلی نایب قرار داشتند؛ ولی سیستم قبیلهای و رقابتهای بین آنها فعالیتهای حزب را در لیوار به تسویه حسابهای شخصی و قومی کشانید؛ به این جهت فعالیت اعضاء محدود شد و برخی به زندان محکوم شدند. پس از شکست حزب برخی از لیواریهای عضو حزب به آن طرف ارس فرار نمودند و بسیاری با تعهد رسمی کتبی، آزاد شدند. اقدامات اعضاء حزب در لیوار مهاجرت بسیاری از لیواریها را به روستاهای اطراف و یامچی باعث شده بود.
ثبت ديدگاه