دزدگیر اماکن یا همان اعلام سرقت
سیستم اعلام سرقت یا دزدگیر دستگاهی است که به هنگام گذر از یک حریم خصوصی یا بازکردن یک قفل، با پخش آژیر یا آلارم ،پیامک ، تماس با مرکز پلیس و یا هر فردی که شماره اش در دستگاه باشد این عمل غیرقانونی را اطلاع میدهد .
سیستم های اعلام سرقت یکی از بخش های مهم سیستم های حفاظتی _ امنیتی هستند. همانطور که از نام آن مشخص است ، این سیستم ها امکان تشخیص ورود غیر مجاز به اماکن مختلف را امکان پذیر می کنند.به این ترتیب شما می توانید تدابیر لازم امنیتی را برای مقابله با سرقت یا کاهش خسارت های ناشی از آن بیاندیشید.
لیوار ، چشمی که هرگز پلک نمیزند !
بطور کلی دزدگیر یک کیت شامل پنل مرکزی، آژیر و چشمی یا رادار و یا هر حسگر دیگری باشد. سیستم آلارم توسط یک پنل مرکزی اداره می شود که وظیفه تلفن کردن ، ارسال پیامک خروجی برای آژیر و حتی چراغ دارد.حسگرهای دزدگیر بسیار مقاوم هستند .
مهمترین آنها حسگرهای
✅حرکتی
✅ مگنت درب
✅ حسگر لرزش یا ضربه
✅سنسور دود یا گاز
دزدگیرهای موجود در بازار هرچند از لحاظ ظاهر در انواع و اشکال مختلفی ارائه شدهاند، ولی بطور کلی همگی آنها دارای یک ساختار مشترکی میباشند، یعنی اکثر دزدگیرها دارای خط تحریک باز و خط تحریک بسته هستند که محل وصل حسگر باز و حسگر بسته میباشند و دارای کلید معمولی یا سوئیچ آلفا یا قفل رمزی یا کلید کنترل از راه دور جهت روشن و خاموش کردن دستگاه میباشند. همچنین مدارات دزدگیر شامل مدار شارژ باتری جهت قطع شدن برق دستگاه بوده و دارای مدار آژیر میباشند و در نهایت دزدگیرها گاهشمار ورود و گاهشمار خروج و گاهشمار آژیر دارند و ممکن است مجهز به تلفن کننده خودکار در هنگام تحریک نیز باشند.
سازندهی این دستگاه شخصی امریکایی بهنام ریورند اگوستیس راسل بوده است.
اجزای سیستم دزدگیر:
سیستم اعلام سرقت یا همان دزدگیر از قسمت های مختلفی تشکیل شده است اما قسمت های اصلی آن عبارتند از:
• دستگاه مرکزی
• سنسور(چشمی)
• آژیر و بلندگو
• باتری
• دستگاه تلفن کننده
• ریموت کنترل
جعبه دزدگیر
جهت ایمنی دستگاه ضد سرقت ، بهتر است که مدار اصلی دزدگیر در یک جعبه آهنی به طول ۳۰ سانتیمتر و عرض ۲۵ سانتیمتر و پهنای ۱۰ سانتیمتر که به شکل یک کمد کوچک ساخته شده و با یک در که بر روی لولا قرار داشته و باز و بسته میشود، قرار گیرد (مانند جعبه نامههای پستی) و در جعبه سوراخی جهت خروج سیمها در نظر گرفته شود و بهتر است که سیمها از داخل یک لوله پلاستیکی (مانند شلنگ) عبور داده شوند و چنانچه سیم کشی دزدگیر توکار باشد، ایمنی بیشتری را ایجاد مینماید.
پنل های مرکزی دزدگیر اماکن به دو دسته تقسیم می شوند. دزدگیر با تلفن کننده سیم کارتی و دزدگیر با تلفن کننده خط ثابت تقسیم می شوند. پنل های خط ثابت قابلیت تماس با موبایل و تلفن مخاطبین را دارا می باشند ولی پنل های سیم کارتی علاوه بر تماس با مخاطبین، قابلیت ارسال پیام کوتاه به گوشی موبایل را داشته و اکثر آنها دارای اپلیکیشن موبایل نیز می باشند که کار با آنها را بسیار آسان کرده است. با توجه به شرکت های سازنده دزدگیر، طراحی پنل های مرکزی با هم تفاوت دارند. در برخی شرکت ها، تلفن کننده در همان پنل مرکزی تعبیه شده ولی در برخی دیگر، تلفن کننده دستگاهی جدا از پنل محسوب شده و در کنار آن نصب می شود.
???
اگر از نظر امنیتی از ما بپرسید کدام پنل دارای امنیت و حفاظت بالاتری است
بی شک جواب ما دزدگیرهایی با تلفن کننده سیم کارتی خواهد بود. زیرا سارقین با قطع خط تلفن، از امکان تماس با مخاطب جلوگیری میکند ولی در دزدگیرهای سیم کارتی، دیگر امکان قطع رابطه بین پنل مرکزی و مخاطبین نیست